1

Bodegas Zarate - Galicia Rias Baixas

€ 18,98(Prijs / fles)
€ 16,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Bodegas Zarate - Galicia Rias Baixas'

Zarate Albariño is een frisse, evenwichtige en elegante wijn, waarin de primaire aroma's van de Albariño variëteit naar voren komen. In de mond toont hij een levendige zuurgraad en op de neus de fruitige noten en een minerale achtergrond.
D. O. Rías Baixas

Type bodem: xabre graniet
Ouderdom wijngaard: 35 jaar oud
Rassen: Albariño 100%.
Dichtheid per hectare: 1.200 wijnstokken
Wijngaardgeleiding: getrainde wijnstokken
Hoogte: 50 m

 

Bodegas Zarate - Rias Baixas Galicia (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Bodegas Zarate - Rias Baixas Galicia (bio)

Spanje(Land)Rias-Baixas(Regio)

De Zarate-traditie begint in 1707 met Diego Zarate y Murga, eerste markies van Montesacro bij besluit van Felipe V. Vandaag de dag bezit de familie Zarate nog steeds de familie wijngaarden, velen van hen honderdjarigen, waarmee ze heel zuivere natuurlijke wijnen produceren, trouw aan de tradities van Galicië.

Het landgoed is momenteel 6,54 hectare groot en is verdeeld in 11 percelen in de parochies van Sisán en Padrenda. Deze twee parochies in de Salnés vallei staan bekend om hun arme gronden en worden beschouwd als de geboorteplaats van Albariño.

De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is ongeveer 30 jaar. Op de oudste wijnstokken maken we een massale selectie waarmee we de nieuwe plantages maken. Jaarlijks voeren we ook herbeplantingen uit in die percelen waar dat nodig is.

In de zorg voor de wijngaard hanteren we een respectvolle wijnbouw met respect voor het milieu. Sinds 1994 zijn al onze percelen in Non-Ploughing met een permanente natuurlijke bemesting en gebruiken we geen herbiciden of meststoffen met voedingsstoffen van chemische synthese.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.