1

Bodegas Zarate - Galicia Rias Baixas

€ 14,78(Prijs / fles)
€ 12,85(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Bodegas Zarate - Galicia Rias Baixas'

D. O. Rías Baixas
Tipo de Suelo: xabre granítico
Edad del Viñedo: 35 años
Variedades: Albariño 100%
Densidad por Ha: 1.200 cepas
Conducción del Viñedo: emparrado
Altitud: 50 mPress Reviews :

92 POINTS ROBERT PARKER The Wine Advocate by Luis Gutiérrez Issue Date 11th Jun 2020
The eponymous 2019 Zárate is their entry-level Albariño, a vintage with structure and acidity, still very young, a powerful vintage with more of everything and probably a long-distance runner. It's varietal and clean, characterful, powerful and with a long, tasty finish, vibrant and almost salty. 64,000 bottles produced. It was bottled in March 2020.
Drink Date 2020 - 2024

Bodegas Zarate - Rias Baixas Galicia (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Bodegas Zarate - Rias Baixas Galicia (bio)

Spanje(Land)Rias-Baixas(Regio)

De Zarate-traditie begint in 1707 met Diego Zarate y Murga, eerste markies van Montesacro bij besluit van Felipe V. Vandaag de dag bezit de familie Zarate nog steeds de familie wijngaarden, velen van hen honderdjarigen, waarmee ze heel zuivere natuurlijke wijnen produceren, trouw aan de tradities van Galicië.

Het landgoed is momenteel 6,54 hectare groot en is verdeeld in 11 percelen in de parochies van Sisán en Padrenda. Deze twee parochies in de Salnés vallei staan bekend om hun arme gronden en worden beschouwd als de geboorteplaats van Albariño.

De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is ongeveer 30 jaar. Op de oudste wijnstokken maken we een massale selectie waarmee we de nieuwe plantages maken. Jaarlijks voeren we ook herbeplantingen uit in die percelen waar dat nodig is.

In de zorg voor de wijngaard hanteren we een respectvolle wijnbouw met respect voor het milieu. Sinds 1994 zijn al onze percelen in Non-Ploughing met een permanente natuurlijke bemesting en gebruiken we geen herbiciden of meststoffen met voedingsstoffen van chemische synthese.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.