1

JAARLIJKSE VAKANTIE : We zijn gesloten van 19 juli t.e.m. 28 juli. - VACANCES ANNUELLES : NOUS SOMMES FERMÉS DU 19 JUILLET AU 28 JUILLET

Domaine Roche Audran - Châteauneuf-Du-Pâpe

€ 45,37(Prijs / fles)
€ 39,45(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Roche Audran - Châteauneuf-Du-Pâpe'

Appellation : Châteauneuf-Du-Pâpe
Terroir : Châteauneuf-Du-Pâpe - soil from the Miocene period, composed of molassic sand covered with round pebbles origianating from the river Rhône.

Blend : Grenache 100%

Area, yield and age of vineyard : 0.33 hectares, 28hl/ha, 60 years

Vinification and ageing :
Harvesting, racking and bottling all follow cosmic rhythms in order to produce a cuvée that is as natural as possible. No chemical additives are applied. Only sulphur is used, with moderation. Locally-present yeasts contribute all the aromas of the terroir during alcoholic fermentation. Daily tasting takes place troughout the process to ensure production of wines that are both balanced a,d complex.

Aged for 12 moths in oak barrels and demi-muids.

Domaine Roche Audran - Côtes du Rhône (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Roche Audran - Côtes du Rhône (bio)

Frankrijk(Land)Zuidelijke Rhône - Châteauneuf-du-Pâpe(Regio)

Vincent Rochette stopt in 1998 met werken in een coöperatieve om zich te concentreren op de uitbating van het familiale domein dat drie verschillende terroirs bezit in de gemeenten Visan, Buisson en Courthezon (Châteauneuf-Du-Pâpe).

Elk perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd. Sinds 2006 verbouwt Vincent Rochette de wijngaard, met wijnstokken van 35 tot 100 jaar oud, op biodynamische wijze.

Tien jaar geleden verliet -de toen nog piepjonge- Vincent Rochette de coöperatie om zijn eigen wijndomein te starten. Inmiddels zijn de eerste 100% biodynamische wijnen (Demeter) een feit! De energie en het risico van de omschakeling op zijn wijngoed Domaine Roche-Audran vergden een hoge inzet. Dit alles uit respect voor zijn wijngaarden met oeroude planten én door de wens om de natuurlijke expressie van het terroir in zijn wijnen te verkrijgen. Van bijna 24 hectare wijngaard, verdeeld over de communes Visan en Buisson met een zeer gevarieerde bodemstructuur, komen zowel witte als rode wijnen. De druiven kunnen een lang seizoen doorrijpen, want de hellingen zijn gelegen op het noorden en noordoosten. De bosrijke omgeving met een grote diversiteit aan bomen en struiken heeft een bijzondere invloed op het karakter van zijn wijnen. Alle wijnen hebben een uitstekende balans.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.