1

Livio Soria - Barbera d'Asti Superiore Rodotiglia

€ 19,55(Prijs / fles)
€ 17,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Livio Soria - Barbera d'Asti Superiore Rodotiglia'

BARBERA D’ASTI
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
SUPERIORE
Rodotiglia
Le Raisin
Barbera d’Asti 100% obtenu de vignes situées à 350 mètres sur les collines Sud-Est de la commune de Calosso d’Asti.
La production moyenne annuelle est d’environ 45 Hl par hectare. Chaque grappe est méticuleusement sélectionnée à la main durant véraison puis la vendange, qui a lieu durant la première quinzaine du mois de Septembre.
Le vin
La vinification a lieu dans des cuves en inox de 6 à 8 jours. Après le décuvage, le vin vit sa maturation dans des barriques de 225 litres et des foudres de 1500 litres, fabriquées en bois de chêne du Massif Central Français. Le vin mature ainsi pendant environ 24 mois. La commercialisation débute après 6 à 8 mois de maturation supplémentaire en bouteille.
Couleur rouge rubis intense avec des nuances orangées après le vieillissement.
Arômes fins et persistants, parfums de fruits rouges, de prunes et de cerises.
Sec et fruité, puissant et de très grande longueur en bouche.
Vin de longue garde.
Tipologie de sol:
Terrain calcaire, Tuf Bleu pH 8,00
Pieds par hectare: 4500 pieds
Surface: 6000 m²
Alcool: 14,00 – 14,5 % Vol.
Acidité totale: 6 – 6,5 g par litre de H2T
pH: 3,45
Au coeur des vignes Rodotiglia à Calosso d’Asti, nos ancêtres travaillent depuis des siècles un Barbera de haute qualité. Cette bouteille riche et élégante est le fruit de cette tradition perpétuée au sein de notre noble terroir.

Livio Soria - Barbera d'Asti

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Livio Soria - Barbera d'Asti

Italië(Land)Piëmonte - Barbera d'Asti(Regio)

Livio Soria bezit 10 hectare wijngaarden in het heuvelachtige Calosso in het zuidoosten van Piemonte. De leiachtige en kalkachtige samenstelling van de bodem zorgt voor optimale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken zoals Barbera en andere lokale variëteiten en geeft de druiven de kenmerkende eigenschappen van het gebied voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Livio en zijn zoon Alberto volgen persoonlijk elk stadium van de productie, van de wijngaard tot in de kelder. Hun aandacht is gericht op het verkrijgen van wijnen die de smaken en aroma's van het oorspronkelijke gebied behouden en tot uitdrukking brengen, met volledige inachtneming van de traditie.  Sinds 1856 is de wijnbouw familietraditie. Alberto Soria (zoon) is afgestudeerd oenologie en liep stage bij verschillende topwijnbouwers in Bourgogne. Sinds de terugkomst uit Bourgogne wordt er steeds gewerkt aan continue verbetering van het werk in de wijngaarden en in de kelder. De wijnen zijn eleganter en frisser van stijl en beter gebalanceerd dan voorheen. Het gamma omvat "San Giacomo", "Roditiglia", "Just Black" en de gebalanceerde Chardonnay "Il Gallo".


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.