1

CONSULTEER ONZE GEWIJZIGDE OPENINGSUREN TIJDENS DE FEESTDAGEN - ZIE CONTACT

Bodegas Verdeal - Verdeal

€ 11,44(Prijs / fles)
€ 9,95(vanaf 6 stuks)
WijnhuisBodegas Verdeal - Rueda
Wijnjaar2014
RegioRueda
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortVerdejo

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Bodegas Verdeal - Verdeal'

VIVIRELVINO.JUNIO2011.ESPECIALRUEDA.pdf 93 POINTS

RUEDA
De omgeving bestaat uit hoogvlaktes en heuvels, de rivier Duero. De wijngaarden liggen tot 750 m boven de zeespiegel. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, gelegen op hoogvlaktes, golvend landschap. Kans op vorst t/m juni. Winters koud, zomers bloedheet. De bodem bestaat uit kiezel (cascajos), kalk en/of klei.

VERDEJO
(wijnstokras) is in de 11e eeuw door de moren naar Spanje gebracht en is nu verantwoordelijk voor één van Spanje's belangrijkste witte wijn. De naam is afgeleid van de groene schil (spreek uit: berdègo), de wijn is lekker en elegant. Stuivend, met mooie zachte aroma's. De oogst van de Verdejo druif begint al vroeg, voor de opkomst van de zon, als het koel is. Druivenplukkers gaan met mijnlampen op het hoofd de wijngaarden in en oogsten zo snel mogelijk. De druiven worden in kleine bakken vervoerd en er wordt een inert gas overheen geblazen. Zo krijgt men het verfijnde, puntige kruisbessenfruit van Verdejo. Soms ook tropisch fruit, perzik, rijpe appel, citrus en anijs.

40 HA WIJNGAARDEN
van VERDEAL zijn op 700m hoogte gelegen en de bodem bestaat uit  samengestelde kiezel, klei en zand. Eduardo Pozza maakt wijnen met een perfecte Verdejo expressie en waarvan de complexiteit veel hoger is dan de klassieke Rueda Verdejos. Verdeal is een perfecte weergave van traditie en van een nobel doorgeven druivenras dat vers, elegante, jonge, fruitig en tegelijkertijd, modern en ruim voldoende gestructureerd is.

Maximale zorg gaat naar de wijngaarden en dit voor het verkrijgen van het best mogelijke fruit. De wijngaarden zijn mijn enige en grootste zorg die mij zelfs s'nachts wakker kunnen houden, ik gebruik een minima aan sproeistoffen en streef ernaar zo clean en zuiver mogelijke druiven te oogsten.

Zonder goede gezonde druiven is het volgens Eduardo onmogelijk een goede wijn te maken. Op Verdeal worden de druiven met de hand geoogst en nadien zorgvuldig in de bodega geselecteerd, zodoende dat alleen het beste wat de natuur ons geeft in de persen terechtkomt.

De topcuvée simpelweg VERDEAL genaamd is een selectie van de oudste wijnstokken van de beste percelen. Lage rendementen, max 40hl/ha en moderne vinificatie in inox cuve's. Deze wijn behoort tot de top van zijn appellatie.

Bodegas Verdeal - Rueda

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Bodegas Verdeal - Rueda

Spanje(Land)Rueda(Regio)

40ha wijngaarden van Verdeal zijn op 700m hoogte gelegen en de bodem bestaat uit  samengestelde kiezel, klei en zand. Eduardo Pozza maakt wijnen met een perfecte Verdejo expressie en waarvan de complexiteit veel hoger is dan de klassieke Rueda Verdejos. Verdeal is een perfecte weergave van traditie en van een nobel doorgeven druivenras dat vers, elegante, jonge, fruitig en tegelijkertijd, modern en ruim voldoende gestructureerd is.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.