1

Cristo Di campobello - C.D.C. Bianco IGP

€ 11,50(Prijs / fles)
€ 10,00(vanaf 12 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Cristo Di campobello - C.D.C. Bianco IGP'

The diverse peoples that set up a common home here weave a seamless mythological tapestry. The theme of this bottle is the unveiling of the Sicily of Agrigento in the inextricable synthesis of our white grapes. The Sicilian Veil is hidden knowledge, a secret, creation, protection, revelation, illumination. In 2008, a mere 2,008 C'D'C' label-veils were woven on the Sicilian mill. The Sicilian veil is removed.  

vinification: After de-stemming and crushing, the temperature of the grapes is dropped to 8-10ºC for the maceration. A light pressing follows, after which the must is separated and decanted through the process of natural sedimentation at low temperature.

ageing: four months on the lees in temperature-controlled stainless steel tanks and at least 2 months in bottle. 

"Aromas of yellow flowers, white melon. Well-balanced palate, with good acidity and a soft texture. Fresh, intense fruit and citrus fruit flavors, with notes of sweet spices and Mediterranean herbs on the finish. Delicious now."

Sicilia IGP (Indicazione Geografica Protetta)

ROBERT PARKER POINTS 88 Wine Advocate 28th Dec 2018 by Monica Larner :
The 2017 Sicilia Adènzia Bianco is a 50/50 blend of Grillo and Insolia. Of the white wines presented by Baglio del Cristo di Campobello this year, this is the most interesting and complete. The wine's texture is thin and lean, but the bouquet reveals nice, upfront freshness with summer peach, grapefruit and tropical fruit. Aging is straightforward, with just three months in steel vats. Bottle production is 46,606 strong.. Drink date 2018-2021

Baglio Del Cristo di Campobello - Sicilië

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Baglio Del Cristo di Campobello - Sicilië

Italië(Land)Sicilië(Regio)

Men zou het verhaal van Baglio del Cristo Di Campobello haast als een familiale roman kunnen omschrijven.

Het wordt een apart verhaal wanneer men de passie voor wijn, werk , familie en territorium niet gescheiden houd. In Campobello di Licata kent iedereen de grote moderne witte wijnkelder die gebouwd is op een heuvel met kalkrijke bodem die het licht van de zon reflecteert .

Op deze heuvel - driehonderd meter boven de zeespiegel en 5km ver van de Golf van Licata - staat een grote houten Christus , geplaatst tweehonderd jaar geleden door een landbouwer. Het werd ondertussen een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra hij gevinifieerd is.

Vanaf het begin - zegt Carmelo Bonetta - hebben we geprobeerd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid.  We proberen het maximum potentieel van ons terroir te benutten doordat een groot deel van de aandacht van ons werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder, we respecteren wat de aarde ons geeft door middel van beperkte producties en kleine opbrengsten.

Al vele jaren verkocht de familie Bonetta hun druiven aan andere wijnbedrijven tegen een lage prijs . In 2006 is het besluit genomen om hun eigen wijnen te bottelen om alzo de vruchten van hun arbeid in eigen fles te zien. Daarmee was ook het startschot gegeven om van start te gaan met de bouw van een nieuwe wijnmakerij . "Op een dag, herinnert hij zich", vanwege de crisis en de daaraan gekoppelde lage kostprijs per kg van de druiven verzamelden we met de hele familie rond de tafel, want we moesten een keuze maken : ofwel afzien van alles en verkopen ofwel onze van onze eigen druiven onze eigen wijnen maken. De wetenschap dat we steeds hard hadden gewerkt in onze wijngaarden en onze wijnstokken in optimale conditie verkeerden hebben ons doen besluiten af te zien van een totale verkoop en we besloten vanaf dan alles zelf te doen van in de wijngaard tot in de fles. De suggestieve namen van onze wijnen zoals "Lu Patri" (van de vader van de Siciliaanse druivensoorten, Nero d' Avola) werd geboren.

Sinds het prille begin, na de eerste oogst en commercialisatie kwamen de eerste grote onderscheidingen en prijzen : "Zoals mijn vader Angelo altijd zegt " onze beste beloning is de waardering van de klant, van diegenen die onze wijnen drinken en ze blijvend waarderen door ze daarna opnieuw te kopen. Dit is voor ons een erkenning en ons grootste succes".

Vandaag produceert Baglio del Cristo di Campobello ongeveer driehonderdduizend flessen (onderverdeeld in acht soorten wijn : vier witte en vier rode), bovendien blijft er een constante bron van ideeën en projecten naar de toekomst toe zoals het onderzoek naar het produceren zonder toevoeging van zwaveldioxine, dit in samenwerking met één van de beste Italiaanse oenologen Ricardo Cotarella. We zijn er ons van bewust, dit is een zeer complexe materie, waarbij tijd en veel geld nodig is, maar wij doen geen concessies op kwaliteit. Momenteel kan ik hierop nog geen datum kleven, maar we hebben een stap in de goede richting gezet. Vanaf nu werken we enkel nog volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen dit geeft ons voorsprong om bvb in de wijngaarden te werken zonder kunstmest, alleen mest van eigen dieren wordt gebruikt, enkel zo maken we onze wijnstokken resistent tegen allerlei ziektes, zodat chemische producten totaal overbodig zijn.

Er is veel interesse vanuit het buitenland ten aanzien van Siciliaanse wijnen. We zijn een klein wijnbedrijf dat streeft naar het bouwen van waarden, sterke banden met onze partners. Onze importeurs zijn door ons vooraf gescreend en geselecteerd omdat het mensen zijn die wijnen verkopen met hun hart, en die door hun vakkennis onze filosofie en die van onze wijnen kunnen overbrengen. Het zijn in de eerste plaats allen wijnliefhebbers die ondanks de crisis stand houden door hun vakmanschap en gedrevenheid.

Cfr. Carmello Bonetta.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.