1

Tamellini Az. Agr. - Soave Superiore

€ 12,64(Prijs / fles)
€ 10,99(vanaf 6 stuks)
WijnhuisTamellini - Soave (bio)
Wijnjaar2018
RegioVeneto - Soave
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortGarganega

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Tamellini Az. Agr. - Soave Superiore'

Soave wijnen kunnen goed zijn, zelfs excellent. Excellent wanneer ze komen van wijngaarden die gelegen zijn op de meest steile zuidhellingen. Groots wanneer ze geproduceerd worden van de wonderlijke lokale Garganega cépage. Soms in zeer beperkte combinatie met de mysterieuze "Trebbiano di Soave". Deze druif wordt door velen geïdentificeerd als Verdicchio. Wanneer Gaetano Tamellini Marc de Grazia contacteerde en hem een flesje Recioto di Soave - enkel geproduceerd voor privé consumptie - overhandigde en tegelijkertijd liet verstaan dat hij wou starten met het bottelen van zijn eigen wijnen in plaats van de druiven te verkopen aan de lokale Coöperatieve was de interesse vlug gewekt. De kelder onder het ouderlijk huis werd verbouwd waarin nu de meest moderne inoxe cuves, bottelmachines en pneumatische pressoir staan te pronken. Juist op tijd om de oogst 2013 binnen te halen en ten huize Tamellini te vinifieren door Paolo Caciorgna, ontegensprekelijk de beste witte wijnmaker van Italië. Soave is ontegensprekelijk HET antwoord op de alomtegenwoordige Chardonnay's en Sauvignon wijnen. Op heden zijn de meeste wijnbouwers gemonopoliseerd door de Soave Coöperatieve dat in zijn totaliteit zo'n 500.000 hectoliters produceert.

Gemaakt van 100% Garganega afkomstig van percelen uit het hart (Classico) van Soave. De wijngaarden liggen op voornamelijk zuidelijk gerichte hellingen (23 ha.). Deze verrukkelijke witte wijn heeft een uiterst zuiver bouquet van weidebloemen en lychees. De fijn droge smaak is mondvullend, heeft veel fruit wanneer jong gedronken en krijgt een brede wat meer kruidige smaak op leeftijd. Het verkwikkende bittertje verraadt zijn afkomst. Een wijn met balans, plezier en die altijd naar meer smaakt.

ROBERT PARKER SCORE 88 by Monica Larner Dec 2014
The fresh and easy-going 2013 Soave opens to fresh aromas of garden flowers, dried herbs and crushed mineral. The bouquet is inviting and well-executed. In the mouth, this fresh white wine offers just enough natural structure to pair with pumpkin-filled ravioli.

Tamellini - Soave (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Tamellini - Soave (bio)

Italië(Land)Veneto - Soave(Regio)

Soave wijnen kunnen goed zijn, zelfs excellent. Excellent wanneer ze komen van wijngaarden die gelegen zijn op de meest steile zuidhellingen. Groots wanneer ze geproduceerd worden van de wonderlijke lokale Garganega cépage. Soms in zeer beperkte combinatie met de mysterieuze "Trebbiano di Soave". Deze druif wordt door velen geïdentificeerd als Verdicchio.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.