1

Domaine Des Entrefaux - Crozes Hermitage Cuvee Les Pends

€ 28,46(Prijs / fles)
€ 23,72/ fles(Prijs 5+1)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Des Entrefaux - Crozes Hermitage Cuvee Les Pends'

Domaine Des Entrefaux - Crozes Hermitage (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Des Entrefaux - Crozes Hermitage (bio)

Frankrijk(Land)Noordelijke Rhône - Crozes Hermitage(Regio)

Het familiedomein Entrefaux strekt zich uit over 26 ha op de goed gelegen heuvels van Chanos-Curson in het verlengde van de beroemde Hermitage plooiing.

De bodem is grotendeels klei- en kalkhoudend en sommige delen van het domein zijn kiezelachtig.

Charles en François beheren de wijngaard volgens de regels van de biodynamiek om het microbiologische leven te bevorderen en de ziekten te vermijden. Ze behandelen de bodem met grote zorg.

De druiven worden met de hand geselecteerd, naargelang van hun rijpingsgraad en kwaliteit. De rendementen blijven laag, tussen de 25 en 40 hl/ha.

Het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum herleid (slulfiet remt de schadelijke organismen af en vermijd oxidatie - maar kan ook de verdere natuurlijke ontwikkeling van de wijnen afremmen en veroorzaakt bij hoge concentraties hoofdpijn en allergiëen) en is heel beperkt (10 à 15 mg/liter - tegenover toegelaten maxima van 150 mg voor rode en 200 mg/L voor witte en rosé wijnen). Een goed resultaat met weinig sulfiet kan volgens Tardy enkel bekomen worden bij zeer zorgvuldige behandeling van de druif en most.

Volgens Alain Graillot behoren de wijnen van Tardy tot de beste uit de regio.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.