1

Domaine Simonin - Pouilly-Fuissé Cuvee Des Roches

€ 19,42(Prijs / fles)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Simonin - Pouilly-Fuissé Cuvee Des Roches'

Vin issu d'un assemblage de différentes petites parcelles de la propriété agées de 35 à 40 ans. Vinifié en cuve et en fûts.

Nous nous efforçons de récolter des raisins à bonne maturité tout en préservant un équilibre sucre / acidité, de maniére à conserver de la fraîcheur dans nos vins. Les grappes sont préssurées a basse pression dans un pressoir pneumatique. Après debourbage les vins sont etonnés en fûts ou mis en cuves thermo-régulées. Les fermentations alcooliques démarent grâce aux levure indigenes présentent dans les vins.

Domaine Jacques Simonin - Pouilly-Fuissé

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Jacques Simonin - Pouilly-Fuissé

Frankrijk(Land)Bourgogne - Pouilly-Fuissé(Regio)
Ons familiebezit bevindt zich in Vergisson en is sinds 1803 gevormd door opeenvolgende aankopen. Het is altijd geëxploiteerd of beheerd door de eigenaars en hun nakomelingen.
In een uitzonderlijke omgeving tussen de rotsen van Vergisson en Solutré, geklasseerd als één van de grote sites van Frankrijk, werk ik samen met mijn vrouw Dominique op een terrein in de Mâconnais. Wij produceren de benamingen Pouilly-Fuisse, St-Veran en Mâcon in AOC Grand Crus de Bourgogne. We werken op een menselijke maat, waardoor we het werk in de wijngaard, de vinificatie en de rijping zelf kunnen regelen.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.