1

Onze allerbeste wensen voor een gezond en vineus 2022

Zago Prosecco DOC - Extra Dry

€ 14,20(Prijs / fles)
€ 12,35(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Zago Prosecco DOC - Extra Dry'

RESTSUIKERGEHALTE IN PROSECCO DRY, EXTRA DRY, BRUT MILLESIMATO

Als we kijken naar het suikergehalte, zijn er drie versies van prosecco te onderscheiden: Dry, Extra Dry en Brut - dit heeft alles te maken met de hoeveelheid overgebleven suiker in de prosecco. In het kort: bij de tweede fermentatie van de wijn wordt suiker en gist toegevoegd om de bubbel te creëren. De suiker die overblijft als dit proces wordt gestopt, resulteert in een resthoeveelheid suiker in de wijn.  Deze hoeveelheid bepaalt de kwalificatie Dry, Extra Dry of Brut. Hierbij is Brut Millesimato de droogste vorm en Dry de zoetste.

EXTRA DRY v DE MEEST GANGBARE PROSECCO

Dit is de meest traditionele versie van prosecco. Prosecco is begonnen met deze variant en Extra Dry is nog steeds de versie die in Italië het meest wordt gedronken. De resthoeveelheid suiker in de fles bij een Extra Dry ligt tussen 12 en 17 gram per liter. Deze frisse en elegante wijn heeft een rijke, fruitige geur vol appel en peer en een vleugje citrus, wat wegvloeit in een bloemige ondertoon. De Extra Dry prosecco is het perfecte aperitief. Daarnaast combineert het goed met groentesoepen, zachte kazen en licht gevogelte. 

Zago - Prosecco

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Zago - Prosecco

Italië(Land)Veneto - Prosecco(Regio)

Het 8 hectare kleine ZAGO is gevestigd in Veneto, de provincie van Venetië.  Hier beginnen de Alpen en lopen de grote rivieren "Adige" en "Piave" naar het zuiden. Het domein ligt genesteld onder de uitlopers van de Alpen en is gekend als één van de fijnste productiestreken van Italië voor Prosecco.

Nochtans, is het met de overheersing van Prosecco als "dè Italiaanse mousserende" wijn dat de onvermijdelijke vergelijking met Champagne beëindigt. De doc.- regelgeving staat een brede waaier van stijlen en technieken toe, dit resulteert in ongedwongen verse, heerlijke bruisende wijnen. De niveaus van de alcohol voor Prosecco zijn typisch lager dan voor Champagne, gewoonlijk niet meer dan 10.5%-11%. Bij de meeste Prosecco, is de mousse (bellen) opzettelijk zacht en niet agressief. 

Afgezien van het feit dat het getuigt van goede manieren om je gasten bij aankomst een drankje aan te bieden, zal een goed gekozen wijn je eetlust stimuleren, je hongerig maken en - als het er in de keuken een beetje om spant - je wat meer tijd geven.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.