1

Alonso del yerro - cuvee maria

€ 51,17(Prijs / fles)
€ 44,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Alonso del yerro - cuvee maria'

ROBERT PARKER SCORE 93 POINTS - Wine Advocate 189 Jun 2010 by Jay Miller : The 2006 Maria is a bit more expressive aromatically with notes of scorched earth, espresso, game, mineral, lavender, and blackberry. On the palate it is smooth-textured, balanced, and intense. It conceals enough tannin to evolve for another 3-5 years and should deliver prime drinking from 2013 to 2026.

The current owners purchased this estate in 2002 and hired Stephane Derenoncourt of Bordeaux renown as consultant. The Alonso del Yerro cuvee, made from 100% Tempranillo, typically goes through ML in barrel followed by 12 months sur lie with batonnage in new French oak. The Maria cuvee (also 100% Tempranillo) is fermented in new oak vats, goes through a longer maceration than the Alonso bottling, and is aged in new French oak for 18 months sur lie with batonnage. As a side note, Vinedos Alonso del Yerro has started a new project in neighboring Toro called Paydos. I tasted barrel samples of the first two vintages, 2008 and 2009. They were both exceptional; the 2009, in particular, due to the virtually perfect vintage conditions in Toro.

Alonso Del Yerro - Ribera Del Duero

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Alonso Del Yerro - Ribera Del Duero

Spanje(Land)Ribera Del Duero(Regio)

Javier Alonso en zijn vrouw Maria kochten op vijftigjarige leeftijd 26ha in   Ribera Del Duero, één van de beste regio's van Spanje. Bewust van het enorme potentieel van de regio besloten zij contact te nemen met de      Bordelese oenoloog Stephane Derenoncourt (wijnmaker/consultant oenoloog van o.a. La Mondotte, Château Canon Gaffelière, Domaine De L'A, Domaine La soumade ...) om hen te adviseren. 26ha wijngaarden met een densiteit van 2.850 stokken per ha is onderverdeeld in vier verschillende percelen. Gelegen op hellingen en plateaus met verschillende exposities op een hoogte van 800 à 840 meter. De gemiddelde ouderdom van de stokken is 16 jaar. Door selectief voorproeven van de druiven wordt vanaf de maand September het optimale ogenblik voor het oogsten beslist, dit gebeurt in kleine boxen van 12 kg, vervolgens passeren de druiven 2x de triëertafels. Gisting en  malolactische gisting gebeurt op uitsluitend franse eiken vaten waar de wijn sur lie verblijft en bâttonage en microbullage ondergaat.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.