1

CONSULTEER ONZE GEWIJZIGDE OPENINGSUREN TIJDENS DE FEESTDAGEN - ZIE CONTACT

Gernot Heinrich - Weissburgunder Leithaberg

€ 28,75(Prijs / fles)
€ 25,00(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)
Wijnjaar2013
RegioBurgenland
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
Kelderresten10
DruifsoortWeissburgunder

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Weissburgunder Leithaberg'

CHARACTER :
Medium green-yellow. Salt, chalk and herbs. Weissburgunder that exudes the fragrance of the region in which it is rooted. With time and aeration, a multitude of aromas open consecutively with white fruit dominating. Concentrated, firm, and full bodied. Glides seamlessy over the palate. Very long despite its youth.

ORIGIN :
A wine from and with good perspectives. A varietal representative of great depth and character has crystalized from the fossil-rich calcareous sandstone and mica-schist soils on the east slopes of the Leithaberg Mountains. The approximately thirty-year-old vines thrive in the Kollern and Edelgraben vineyards in Breitenbrunn and Alter Berg in Winden.

PRODUCTION :
Bottled with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle. The vineyards are currently in conversion to biodynamic cultivation. Manually harvested mid September and macerated over night. Spontaneous alcoholic and malolactic fermentation. Matured for 18 months on the less in large oak cask.

THE NUMBERS
100% Weissburgundert . 14%Vol. 6.4g/l residual sugar . Contents (L) : 0.75, 1.5
Bottled end of April 2015

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.