Contact /      Aanmelden
Ontdek onze biowijnen
Koop een cadeaubon via Print a Gift
ZAGO - Veneto

ZAGO - Veneto

Land: Italië
Regio: Prosecco

Het 8 hectare kleine ZAGO is gevestigd in Veneto, de provincie van Venetië.  Hier beginnen de Alpen en lopen de grote rivieren "Adige" en "Piave" naar het zuiden. Het domein ligt genesteld onder de uitlopers van de Alpen en is gekend als één van de fijnste productiestreken van Italië voor Prosecco.

Nochtans, is het met de overheersing van Prosecco als "dè Italiaanse mousserende" wijn dat de onvermijdelijke vergelijking met Champagne beëindigt. De doc.- regelgeving staat een brede waaier van stijlen en technieken toe, dit resulteert in ongedwongen verse, heerlijke bruisende wijnen. De niveaus van de alcohol voor Prosecco zijn typisch lager dan voor Champagne, gewoonlijk niet meer dan 10.5%-11%. Bij de meeste Prosecco, is de mousse (bellen) opzettelijk zacht en niet agressief. 

Afgezien van het feit dat het getuigt van goede manieren om je gasten bij aankomst een drankje aan te bieden, zal een goed gekozen wijn je eetlust stimuleren, je hongerig maken en - als het er in de keuken een beetje om spant - je wat meer tijd geven.

 



Website van ZAGO - Veneto: http://www.zagoagricola.it/en/cosa-facciamo

ZAGO PROSECCO DOC - EXTRA DRY

ZAGO PROSECCO DOC - EXTRA DRY

Regio: Prosecco
Type: Bubbels
Druif: Glera.


RESTSUIKERGEHALTE IN PROSECCO DRY, EXTRA DRY, BRUT MILLESIMATOAls we kijken naar het suikergehalte, zijn er drie versies van prosecco te onderscheiden: Dry, Extra Dry en Brut - dit heeft alles ...

Prijs: € 16,01
Volume: 0.75 L

ZAGO PROSECCO DOC - SUR LIE

ZAGO PROSECCO DOC - SUR LIE

Regio: Prosecco
Type: Bubbels
Druif: Glera.


SUR LIE Method, or "on the yeast", without disgorgement. This Prosecco ferments freely with its proper indigenous yeast and matures in bottle.Produced using the traditional technique of the late '800, ...

Prijs: € 17,10
Volume: 0.75 L