Contact /      Aanmelden
Ontdek onze biowijnen
Koop een cadeaubon via Print a Gift
FAIRHALL DOWNS ESTATE - Marlborough

FAIRHALL DOWNS ESTATE - Marlborough

Land: Nieuw-Zeeland
Regio: Marlborough

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn wijnen met intense aroma's van exotisch fruit en een verbluffende finesse. Een belangrijke reden voor deze bijzondere kwaliteit is het koele klimaat. De zomertemperatuur die zelden boven de 25 graden Celsius komt, zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen en daarbij hun aroma's optimaal behouden. Echter, de voornaamste succesfactor van Nieuw-Zeelandse wijnen is de vakbekwaamheid van de wijnmakers en het feit dat zij vooruitstrevend te werk gaan.

 

Regio's De belangrijkste regio's in Nieuw-Zeeland waar druiven verbouwd worden zijn de volgende: Hawkes Bays, Gisborne, Auckland en Marlborough. Nieuw-Zeeland is in eerste instantie beroemd geworden door zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc en Riesling wijnen.

 

Fairhall Downs is opgericht in 1982 door Ken en Jill Small, tegenwoordig nog steeds Managing Director. Gedurende de laatste jaren heeft Fairhall Downs zich ontwikkeld tot één van de meest succesvolle wijnbedrijven in privé bezit. De druiven worden gecultiveerd in wijngaarden die in bezit zijn van Fairhall Downs zelf. Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van wijnbouwdeskundigen, zogenaamde "Viticulturists".

 

Fairhall Downs streeft ernaar haar wijnen zo te maken, dat ze fris, met intens fruit, veel finesse maar niet "overdone" overkomen. Het streven naar een lage opbrengst per hectare wordt aangemoedigd voor het voortbrengen van een goede kwaliteit die explodeert van fruit. Getuige hiervan zijn de schitterende prijzen die Fairhall Downs de laatste jaren voor hun diverse wijnen behaalden. De druivensoorten die Fairhall Downs verbouwt zijn de volgende: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Gris. Deze druiven worden vervolgens aangewend voor de productie van voor iedere cépage één enkele cuvée.

 

Sauvignon Blanc: De mist uit de Cloudy Bay zorgt ervoor dat de druiven   beschermd worden tegen de hete zon. Deze wijn is afkomstig uit Marlborough, dit is het noordelijke punt van het Zuid-Eiland. Het nog vrij jonge wijngebied ligt aan de kust van de Grote Oceaan. Aanbevolen bij: visgerechten, diverse salades en kipgerechten of als aperitief.

 Website van FAIRHALL DOWNS ESTATE - Marlborough: http://www.fairhalldowns.co.nz/